България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Малкият Дани преобразява старите и ръждясали трафопостове във Велико Търново

"Трябва да имаш талант, за да го правиш", откровен е 10-годишният художник

29.06.2020 | 08:26 Редактор: Юлия Христова

10-годишният Данислав Пъдарев рисува върху трафопостове и предните капаци на мазета в блока, в който живее в столицата. Той е възпитаник на СУ "Емилиян Станев", където учи в паралелката с изобразителни изкуства.

"Не е трудно, ако имаш желание. Най-много ми отне 3 часа да нарисувам една картина. По принцип гледам от Интернет, но във всяка рисунка давам и от себе си. Трябва да имаш талант, за да го правиш",разказа за "България сутрин" 10-годишният художник Данислав

По думите му преди рисунките шахтите са били с ръжда и скъсани обяви. Идеята дошла от съседа Румен Мишев, който помогнал с бои.

"Обичам пространствата навсякъде около нас да са по-чисти и красиви, което ме провокира да инициираме тези рисунки. Този малък художник обнови мястото, ще се справим и с купуването на още бои", сподели Румен.

Той добави, че съседите визуално приемали направеното, но не участвали материално по никакъв начин.

"Дори да видят хартийка, не се навеждат да я вдигнат, това е с 90% от българите. Децата приемат примерите бързо. Планираме Дани да нарисува по една картина на всеки етаж", обясни Румен Мишев.

На следващия си трафопост Дани планира да нарисува Ноевия ковчег. Причината - трафопостът приличал на къщичка, която било добре да се превърне именно в Ноевия ковчег.

"Добре е да сме спокойни, да не се притесняваме, рано или късно вирусът ще отмине", допълни малкият художник за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК