България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Спортен журналист: В Белград не са се спазвали никакви мерки

Според Никола Ибришимов на зрителите са били раздавани маски, но те са се слагали по желание

26.06.2020 | 09:32 Редактор: Наталия Тотева

Скоро след като стана ясно, че най-добрият ни тенисист Григор Димитров е с положителна проба за Ковид-19, бащата на Новак Джокович го упрекна, че е разпространил коронавируса сред играчите.

Българската федерация по тенис защити с твърда позиция Димитров. Спортният журналист Никола Ибришимов за за "България сутрин", че светът е излязъл с единна позицията, единствен от която се е откроил с мнението си Сърджан Джокович.

"Единствено бащата на Новак Джокович - Сърджан, си позволи толкова грубо да атакува Григор, всички останали бяха категорични, че отговорността носят единствено и само организаторите. Георги Стоименов, мениджърът на Григор Димитров, много ясно каза, че на Григов не му е било предлагано да направи тест в нито един момент - нито при пристигането му в Белград, нито при пристигането в Задар втората седмица", отбеляза Ибришимов за Bulgaria ON AIR.

По думите на журналиста ясно се е виждало как Григор Димитров е с маска при пристигането си, "стъписва се, когато вижда Джокович и още двама-трима без маски, маха си маската и тогава се прегръщат".

"Истината е, че там не са се спазвали никакви мерки. Раздавани са маски на зрителите в Белград на входовете, на всеки зрител, който разполага с билет задължително се дава маска, но по собствено желание я използваш тази маска. Аз хора с маска почти не забелязах", каза още Ибришимов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК