fallback

Ансамбъл "Чинари" се завръща с бляскав спектакъл на 22 юни

Трудно е, но колегите са във форма, сподели Асен Павлов

18.06.2020 | 10:20 Автор: Искра Ангелова

Денят на българския фолклор - 22 юни, ще бъде отбелязан с концерт-спектакъла "Време за фолклор" на "Платформа А6" на НДК. Зрителите ще могат да се насладят на ансамбъл "Чинари", Димитър Туджаров - Шкумбата, Стоян Янкулов - Стунджи, трио "Булгарина", група "Етнотикс" и "Чинари Дръмс".

"Ние получихме подкрепата на държавата в лицето на Министерството на културата, но в началото на пандемията трябваше да се вземе решение от МС, което реално не беше внесено. Няма официално решение, но никой до момента не е забранил, нито пък някой ни спира Деня на българския фолклор - 22 юни", каза хореографът и ръководител на ансамбъл "Чинари" Асен Павлов в студиото на "България сутрин".

Той посочи, че хората, които одобряват този ден, са изключително много. 

22 тома са книгите, в които са се събрали подписи с хора, които подкрепят тази инициатива.

"Да не кажа, че почти няма, особено колеги, които да са против. Има някакъв дебат относно датата. Тези книги са все още при нас. Нашето желание е да изпълним всичките книги с подписи, а след това ще бъдат внесени в Министерството на културата или в Музея за история на София", допълни Павлов пред Bulgaria ON AIR.

"Време за фолклор" е първият им спектакъл след пандемията - 3-месечно прекъсване на "Чинари", трио "Булгарина", "Чинари Дръмс", група "Етнотикс"

"Трудно е, но колегите са във форма. От 3 седмици репетираме вече. Надявам се да няма втори такъв момент, в който да прекъсваме, защото за нас е изключително трудно и може би ние сме първи на фронтовата линия на живота. Хората на изкуството първи пострадахме и последни ще се възстановим", категоричен е ръководителят на ансамбъла.

Асен Павлов коментира, че по време на репетициите се спазват абсолютно всички мерки.

И допълни, че са имали покана за Олимпиадата, която не се състоя, но се надяват догодина да успеят.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback