България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Закъсали автомобили, наводнени къщи и улици като реки в Червен бряг

Оказана е помощ на двама възрастни, съобщи кметът на града Цветан Димитров

17.06.2020 | 08:30 Редактор: Юлия Христова

Проливните дъждове и бури продължиха през целия вчерашен ден в различни части на страната. Наводнени са улици и къщи, а градушка унищожи реколтата на много места. Голям порой се изля над Червен бряг - над 40 л. на кв.м. са се изсипали за около 30 мин. На места водата достига до 1 метър.

Час и половина интензивен дъжд и улиците се превърнаха в реки. Виждайки каква е ситуацията, повикахме пожарната и МВР. Имаше закъсали автомобили, отводняваха се дворове и мазета. Щетите са по училаната мрежа. Това каза за "България сутрин" кметът на Червен бряг Цветан Димитров.

"От пороя бяха изкопани доста сериозни дупки. За двама възрастни хора имаше по-сериозна помощ, около 20:30 ч беше приключило отводняването", допълни той за Bulgaria ON AIR. 

Цветан Димитров съобщи още, че е имало кратко прекъсване на тока. Няма излизане на реки от коритата им. Проблемът с шахтите е сериозен, общините невинаги имат бюджет за почистване на шахтите, стана ясно от думите му.

Според кмета природната стихия е водеща като причина за станалото.

"Бригадите ще се занимават с всички сили за почистване на засегнатите участъци, трябват мерки за запълване на ямите и дупките. Обществото е точен показател - напрегнато е. Контактите с хората са постоянни, надявам се да излезем по-силни от станалото", допълни той.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК