fallback

Артистите от Музикалния театър се връщат на сцената

Те ще изпълнят спектакъла "Отново на оперета", ще си партнират с балет "Арабеск"

15.06.2020 | 09:55 Автор: Ивет Арабова

Артистите от Музикалния театър ни канят отново в техния творчески дом. "Отново на оперета" - това ще чуе и види публиката след три месеца раздяла. Един грандиозен спектакъл с леко намигване към изискванията за дистанция на сцената. 

"Музикалният театър отвори на 1 юни за най-малката си публика. Опашката от желаещи се извиваше след паметника "Левски". Имаше и разочаровани деца, защото се оказа, че някои не можаха да влязат. През юли месец детските спектакли ще се изнесат и на открита сцена", каза за "България сутрин" режисьорът и солист Александър Мутафчийски.

Той добави, че искат да заредят публиката с едни от най-емблематичните хитове на оперeтата.

"За първи път правим общо представяне с балет "Арабеск". От 10 години ние сме едно цяло под шапката на Музикалния театър, но за първи път ще ни видят заедно на сцената", сподели Мутафчийски в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му оперетата е жанр с лека злободневна насоченост, в спектакъла ще има "санитарен инспектор", който ще следи за спазването на правилата.

"През юли месец на сцената ни се завръща и "Фантомът на операта". Затворихме театъра в едни условия, когато беше най-добре финансово, имаше огромен интерес от страна на публиката. Надявам се бързо това да се възстанови", коментира Александър Мутафчийски.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback