България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Артистите от Музикалния театър се връщат на сцената

Те ще изпълнят спектакъла "Отново на оперета", ще си партнират с балет "Арабеск"

15.06.2020 | 09:55 Редактор: Ивет Арабова

Артистите от Музикалния театър ни канят отново в техния творчески дом. "Отново на оперета" - това ще чуе и види публиката след три месеца раздяла. Един грандиозен спектакъл с леко намигване към изискванията за дистанция на сцената. 

"Музикалният театър отвори на 1 юни за най-малката си публика. Опашката от желаещи се извиваше след паметника "Левски". Имаше и разочаровани деца, защото се оказа, че някои не можаха да влязат. През юли месец детските спектакли ще се изнесат и на открита сцена", каза за "България сутрин" режисьорът и солист Александър Мутафчийски.

Той добави, че искат да заредят публиката с едни от най-емблематичните хитове на оперeтата.

"За първи път правим общо представяне с балет "Арабеск". От 10 години ние сме едно цяло под шапката на Музикалния театър, но за първи път ще ни видят заедно на сцената", сподели Мутафчийски в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му оперетата е жанр с лека злободневна насоченост, в спектакъла ще има "санитарен инспектор", който ще следи за спазването на правилата.

"През юли месец на сцената ни се завръща и "Фантомът на операта". Затворихме театъра в едни условия, когато беше най-добре финансово, имаше огромен интерес от страна на публиката. Надявам се бързо това да се възстанови", коментира Александър Мутафчийски.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК