Народният театър отваря врати с "Пътят към Афродита" на Велкова

Представленията ще се играят през цялото лято

10.06.2020 | 19:56 Редактор: Наталия Тотева

След близо 2 месеца прекъсване Народният театър "Иван Вазов" отваря врати. Началото бележи моноспектакълът на Бойка Велкова - "Пътят към Афродита". Зрителите се пренасят отвъд страха и заразата.

"Този период ме научи да съм по-търпелива, по-разбираща и емпатична, научи ме на благодарност", каза Велкова за Bulgaria ON AIR

Тя разказа, че сцената ѝ е липсвала, но е успяла да поддържа форма. Специален гост е съпругът ѝ - виртуозният музикант Теодосий Спасов. 

"По-вълнуващото е, че хората трябва да са смели, да не се страхуват. Да знаят, че всички мерки са взети и да преживеем заедно това пътуване", добави тя. 

На Голямата сцена спектаклите ще се играят при спазване на всички противоепидемични мерки. Посетителите ще сядат през място и през ред. Залата вече е готова да посрещне първите гости след паузата.

 "Днес ми казват "На добър час за новия сезон!" Няма нов сезон - ние продължаваме нещо, но емоцията и възторгът им е толкова голям, че усещането е като за нещо ново", коментира директорът на Народен театър "Иван Вазов" - Мариус Донкин.

Представленията ще се играят през цялото лято. Ден преди старта целият екип на театъра бе тестван, а резултатите им са отрицателни. 

За да се потопят максимално посетителите в магията са подготвени и вълнуващи срещи на открито на сцена зад театъра.

"Ако искаме да възстановим този живот, който сме харесвали, първо трябва да възстановим духа си", каза още

Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК