България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво е да прекараш 1436 часа рамо до рамо с лекарите от ВМА?

Разказ на доброволеца в болницата Любомир Методиев

15.06.2020 | 08:46 Редактор: Ивет Арабова

Въпреки че на всички ни се струва, че на улицата животът си тече нормално, не така е в Ковид отделенията на болниците. Там все още 244 българи се борят с новия вирус. За месеците дотук в помощ на лекарите се отзоваха стотици доброволци. Какво е да се впуснеш в битката срещу Ковид-19?

"Чувстваме се доста удовлетворени, свършихме немалко работа. По статистика на болницата не сме допуснали нито един заразен в другите отделения на болницата или в административната част на болницата. ВМА потърси потърси протегната ръка, започнахме на 26 март с дежурства на главния вход", разказа за "България сутрин" доброволецът във ВМА Любомир Методиев.

Той прекарал 81 дни или 1436 часа във ВМА в помощ на лекарите.

"На 3 април започнахме дежурства на Спешното отделение, трябваше много да се внимава. Хората, проявяващи симптоми, ги насочвахме към изследване. В Клиниката по инфекции имаше също доброволци", сподели Любомир.

По думите му основното ядро от доброволци са били около 30 човека.

"Със сигурност сме имали срещи с пациенти с Ковид-19. Това не ме притеснява, имахме добра екипировка, за която ВМА се погрижи. Внимавахме много. Нито един от нас не е заразен, което показва, че сме вършили работата си внимателно", добави Любомир Методиев.

Той отбеляза, че не е имало дни, в които да има недостиг на доброволци. 

"Паника, страх, неяснота имаше в началото, но с течение на времето екипите се успокоиха. Вчера, тръгвайки си от смяна, ни изпратиха с много топли и мили думи. Станахме един екип", каза още Любомир в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
ПИ АР В АТАКААaa
преди 3 години
хаха абе този съм сто процента сигурен, че е в ПиАр екипа на ВМА :D Снимал съм там разни интервта и това е човека, който ни посрещаше. Но днес е доброволец :D Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ще кажеш, че не са 244, а 20 400 човека... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години