България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Детски книжки учат най-малките на най-полезните навици

Певицата Виктория Величкова с подробности в "България сутрин"

26.05.2020 | 10:00 Редактор: Тодор Петров

Едни от най-харесваните детски герои, които накараха децата да учат полезни навиции пеейки, оживяват в нова книжна поредица. Първата книжка е свързана с това как да си мием ръцете.

Сред създателите на поредицата "Маргаритка" е певицата Виктория Величкова, която се включва като редактор в начинанието.

"Още миналата година сме направили плана коя книжка кога да излезе. Коронавирусът беше все още китайски феномен. Според нас всичко трябва да се поднася на децата в забавна форма, за да могат те да възприемат всичко, което им казваме като напътствия в живота", сподели тя в "България сутрин".

Книжките са аудиовизуални, а екипът разчита да привлече децата и с примера на техните родители. От тях трябва да дойде примерът за четенето, това е навик, който трябва да се изгради в детето, сигурна е Виктория Величкова.

Проектът има и благотворителна цел - изграждането на детски площадки.

"Планирали сме цялата поредица да излиза по време на годината. В летните месеци ще излязат книжките за къпането, след това книжката "Биби и Мими отиват на море", следва "Биби и Мими тръгват на детска градина". Пожелавам си да не се налага да правим отделна книжка за коронавируса. Категорично вярвам, че няма да има втора вълна", каза още Виктория Величкова пред Bulgaria ON AIR.

От думите ѝ стана ясно още, че тиражът е изчерпан бързо, но в момента се печатат нови бройки от книжките.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК