България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Страховете на родителите след отварянето на детските градини

Да създаваме по-малко тревожност у малките, призова Яна Алексиева

25.05.2020 | 08:55 Редактор: Юлия Христова

От утре детските градини отварят врати. Около 50% от родителите ще се престрашат да пуснат децата си отново. От детските заведения обещават, че са взети всички нужни мерки.

Отварянето на детските градини трябва да го погледнем и през погледа на децата. Оттук нататък е решение на семейството дали ще пусне детето си на детска градина или не. Това каза за "България сутрин" изпълнителният директор на Асоциация "Родители" Яна Алексиева.

По думите ѝ страховете на родителите са различни, но най-вече касаят здравето на децата.

"Сега в градините ще има строги мерки за дезинфекция - повече от всякога. На първо място е хигиената, децата до 7-годишна възраст няма да стоят на дистанция, защото това не е типично за възрастта им и би ги напрегнало излишно. Децата от 3 години нагоре добре разбират какво се случи. Всеки родител и учител може да обясни спокойно защо някои деца няма да ги има в детската градина ", допълни Алексиева.

"Всеки родител ще вземе мерки детето да е здраво, нужно е да създаваме по-малко тревожност у малките, а това се случва именно чрез нашето поведение като възрастни", коментира тя за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Те за себе си по-скоро трябва да се притесняват, че ще стигне вируса до тях и други възрастни. Децата няма да разберат, че са болни. Сигнализирай за неуместен коментар