България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Върви ли президентът Радев към втори мандат или е замислил друго?

Според Първан Симеонов държавният глава е излязъл от коронавирусния режим

20.05.2020 | 09:07 Редактор: Наталия Тотева

Президентът Румен Радев обяви, че ако той е управлявал страната, нямало да се краде толкова много. Изявлението идва, след като преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че българите имат голям късмет, че управлява той, а не Радев. 

"Не вярвам, че един обединител на нацията може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 4 месеца на служебно правителство - имаше много скоростно желание да се похарчат за "Грипен"-ите милиарди. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации, да не говорим за хъкането и мъкането", отвърна вчера Борисов.

Защо президентът Радев не спира с критиките към кабинета? Това коментира за "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

"Това е поредно открехване на вратата. Президентът от време на време открехва още малко и още малко, като оставя своите опоненти, критици и анализатори да разсъждават и да гадаят - дали той ще върви към втори мандат или се е замислил за нещо друго. Не виждам в това директна заявка, а един тийзър", посочи Симеонов за Bulgaria ON AIR.

Според политолога противопоставянето между премиера Борисов и президента Радев вече не е на тема коронавирус, а е "онова противопоставяне, което чувахме години преди това".

"Неслучайно Радев напомни вчера, че е свалил доверието си от това правителство, което на практика означава, че и той излиза от коронавирусния режим", допълни политологът.

Първан Симеонов е на мнение, че е настъпило време на търсене на нови играчи. Така президентът се опитва да държи вратите отворени към опозиционните течения, които се организират, смята той. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
3 rate up comment rate down comment 4
Пенсионер
преди 3 години
Какво е замислил, не става ясно, защото атакува във всички възможни посоки, чрез всички не успели "специалисти". Най - добре ще е да хваща пътя към Рещетников и Путин. Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 3
Гост
преди 3 години
Как свали доверието от управляващите, като той е Президента и като такъв ТОЙ от кои СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ? От управляваните може би? Стига това е щеше да е много смешно, ако не беше толкова трагично за УПРАВЛЯВАЩИЯ ни ПРЕЗИДЕНТ. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 6
Нина
преди 3 години
Най-неприятния президент до момента Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 6
Пенсионер
преди 3 години
Стига сте писали за тоз айлякчия. Като видя снимката му с трите свити назидателно пръста получавам алергия. Сигнализирай за неуместен коментар