Радев: Откакто Борисов управлява, България се стопи с 600 000

Според президента, ако той управлява страната, няма да се краде

19.05.2020 | 11:37 Редактор: Ивет Арабова

Поредна задочнa престрелкa между "Дондуков" 1 и 2.  Днес президентът Румен Радев обяви, че ако той управлявал страната, нямало да се краде толкова много. Изявлението идва след като дни по-рано премиерът Бойко Борисов заяви, че българите имат голям късмет, че управлява той, а не Радев.

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос в гр. Елин Пелин, където проведе среща с кмета Ивайло Симеонов и посети иновативна компания, специализирана в производството на соларни технологии, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Коментарът идва след изказване, което Бойко Борисов направи в събота. Тогава премиерът обяви, че българите имали голям късмет неговото правителство да ги управлява. "Имате рядък шанс, че ние ви управляваме с моите колеги, защото ако ви управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора", заяви в събота министър-председателят.

"Нека Ви напомня, че отдавна снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността“, подчерта държавният глава.

Румен Радев, посочи че е недостойно да се присвояват достиженията на българските медици за справяне с коронавируса. "При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, коментира още президентът.

В отговор на въпрос за провеждащите се протести в столицата държавният глава посочи, че българите отстояват своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават техните права. "Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани“, подчерта още президентът.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 1
Доран
преди 3 години
И още нещо. Не е въпрос дали се краде или не. Въпрос е колко остава за другите. И през Социализъма разни там т.упа.н.и крадяха колкото могат, но все имаше и за народа. Е, и при нова управление остава. Въпреки т.уп.ан.ит.е. И то се вижда. Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 1
Доран
преди 3 години
На този Генерал просто не му прави чест! Мен ме е срам от такъв Президент. Аз искам друг... Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 2
Аз
преди 3 години
Вие искате на конвейр ли да ни заплождате? Да изпълните петилетката ? Жени вдигайте полите ще спасяваме нацията. Ама аз не искам ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Тези двамата не спряха да се дръгнат Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 3
бкп
преди 3 години
Няма как да се краде от комунисти.Те разтрелват на място.Намалели сме с 600000 защото границите сега са отворени.Не както при господарите ти БКП. Сигнализирай за неуместен коментар