България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Сезират Европейския съд за строежа на Националната педиатрия?

Има вариант договорът да бъде прекратен от Министерството на здравеопазването, обяви адв. Мариана Петрова

18.05.2020 | 09:36 Редактор: Тодор Петров

Нарушен ли е законът при решенията за изграждането на Национална педиатрична болница в София? Според Министерството на здравеопазването тя трябва да бъде изградена от скелето,което пустее в двора на "Александровска болница". Това предизвиква непрекъснато недоволство и протести.

"Обмисляме възможността да се обърнем към Европейския съд и Съда за правата на човека. Засега това е нещо, което се проучва като възможност", обяви адв. Мариана Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Юристът уточни, че обявяването на проекта за обект от национално значение означава, че се променя компетентността на органа, който следва да издава всички разрешения, свързани с административното обслужване на строежа. Компетентен стават министърът на  регионалното развитие и благоустройството вместо главния архитект на София.

Адв. Петрова посочи в "България сутрин", че решението на Върховния административен съд е окончателно, има сключен договор с изпълнителя. Законът е спазен и никоя от страните няма право да го атакува, отбеляза тя. 

"Има вариант договорът да бъде прекратен без неустойки от Министерството на здравеопазването. Необходима е воля от старана на управляващите, каквато те не проявяват до момента. Оказваме обществен натиск", коментира адв. Мариана Петрова 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Този подмолен Ананиев как се възползва, че всеобщото внимание е насочено другаде и пак започна да си гони личните интереси. Сигнализирай за неуместен коментар