България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фитнес инструктор алармира: Някои зали вече фалираха

За хората с гръбначни изкривявания спорт на открито е трудно да се организира, каза Надя Младенова

15.05.2020 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова

Фитнес залите и залите за спорт няма да бъдат отваряни засега. Но управителите им изразиха пълна готовност да отворят при спазването на всички необходими мерки за сигурност и социална дистанция.

"Капитан съм на една група от бегачи, с която се организираме в София, тъй като тази дейност е позволена. Едно от нещата, които видях е предложението на Асоциацията на фитнесите и Мартин Гаджев, който е разработил проект за отварянето на самите фитнес зали. Гледах му предложенията, които са доста добри. Това, което видях вчера е, че в Германия, където има около 170 000 потвърдени случая на Ковид-19, при подобни мерки, като тези, които са дадени в това предложение, фитнес залите са отворени", коментира световната шампионка по карате и фитнес инструктор Надя Младенова в ефира на "България сутрин".

Според нея предложение мерки са доста реалистични.

"Възможно е зали да отворят, но вече някои от тях няма да имат полза от отварянето при тези мерки. 7-8 реално са фалирали. Това, което ние правим с колегите, обмисляме рестартираме тренировъчния процес. Спортът на открито вече може да се извършва от всеки един човек. Виждам много хора да тренират, както и изключително много колоездачи", допълни Надя Младенова пред Bulgaria ON AIR.

Тя изтъкна, че за хората, които имат гръбначни изкривявания - нещо, което е бум напоследък, спорт на открито много трудно може да се организира. Също така, те няма да имат този прогрес, който ще имат в залите.  

"С почти всички мои клиенти преминах на онлайн тренировки, някои от тях си купиха тежести", каза още фитнес инструкторът.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Мина
преди 3 години
Да фалирват! Фитнес залите са свърталище на ***, проституция и наркотици. Да ги затварят. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Дано да ги отворят по-скоро, че се окръглихме Сигнализирай за неуместен коментар