Фитнесите готови да отворят при строги мерки, предложиха план за действие

Много от трениращите се питат какво ще стане с картите им за тренировки

08.05.2020 | 21:30 Редактор: Ивет Арабова

Управителите на фитнес залите са готови да отворят при спазването на всички необходими мерки за сигурност и социална дистанция. Това заявиха от асоциацията им за Bulgaria ON AIR. Те са представили детайлна програма на спортното министерство и очакват отговор. 

Мартин Гаджев, който е собственик на зала, предлага план от 40 страници, в който представя мерки как могат да функционират залите по време на пандемия, по примера на други западни държави. Планът обхваща и груповите занимания. "Пакетът с мерки е разработен от няколко колеги в чужбина, аз го преведох и очаквам реакция от институциите. Ясно е, че ние всички ще работим на загуба месеци след отварянето ни, целта е обаче да не фалираме“ – казва Мартин, който се надява да върне поне 50% от клиентите си, след като отворят.

Част от мерките в плана са тренировки със записване на часове, разстояние от 1,50 – 2,00 метра за трениращите, използване на шкафчетата  и душкабини през една, както и ежечасна дезинфекция на залите

За много спортуващи на дневен ред стои и въпросът с бъдещото използване на карти с месечен абонамент за служители, с които много фирми сключиха договори през последните години.  "Не мислим да променяме условията ни с фитнес залите, с които работим, но за всички тях в момента стои по-важен въпрос – как ще работят в условия на пандемия“ – казва Цветан Иванов, който е управител на една от компаниите за карти, социални придобивки за служители. 

По негови данни през последните два месеца от началото на кризата с Ковид–19 много малък процент от залите са се отказали да работят с тях за в бъдеще. Според много хора от спортните среди до броени дни ще стане ясна датата, на която ще се даде "зелена светлина“ на  спортните зали и лагери. 

Вижте повече в репортажа на Божила Симова и Васил Миланов.

 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
7 rate up comment rate down comment 1
Скромен
преди 3 години
Айде, че ми се тренира... Сигнализирай за неуместен коментар