България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фотограф снима семейства на балкони в дните на изолация

Имаше доста усмивки, защото хората успяват да намерят време за най-близките си, разказва Ивелина Чолакова

08.05.2020 | 09:40 Редактор: Юлия Христова

Животът под карантина не е скучен и еднообразен, а цветен и пълен с усмивки. Доказва го проектът на Ивелина Чолакова, която снима на балкони семейства, които са останали вкъщи в дните на пандемията.   

Идеята е на друг фотограф, който обаче е снимал семейства с дрон, но аз не разполагам с такава техника. Писаха във Facebook и отзвукът беше доста добър, използвах най-дългия си обектив. Това каза за "България сутрин" фотографът Ивелина Чолакова.

Добавих и хора, които не познавам, защото те харесаха идеята и поискаха също да бъдат снимани.

По думите ѝ тя е успяла да снима доста щастливи семейства, усмивките им не са изкуствени, не винаги ни остава време за любимите ни хора и радостта е била именно заради възможността да намерят време за близките си.

"Една от любимите ми двойки, които снимах на сватбата им вече си имат близнаци, които успях да снимам сега в дните на изолация. Бях в приятен шок. Говорим за промените от последните седмици. Тази среща макар и от разстояние беше много приятна и за двете страни", посочи тя за Bulgaria ON AIR. 

Чолакова допълни, че когато човек е здрав, може винаги да е с близките си под някаква форма. 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: Ивелина Чолакова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК