България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Скатов моли Борисов и Мутафчийски да позволят достъпа до планината

Алпинистът предлага посещенията в природните паркове да са самостоятелни или на малки групи

14.04.2020 | 10:20 Редактор: Александра Иванова

С обявяването на извънредното положение бяха наложени и ред забрани. Една от тях е забраната да посещаваме планина. Алпинистът Атанас Скатов е изпратил писмо до министър-председателя Бойко Борисов и към ръководителя на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски с призив за промяна на забраната. Алпинистът сподели в "България сутрин", че е решил да изпрати молбата си, защото според него планината е лечебница.

"Не смятам, че е правилно да ходим в супера, а в планината - не. Планината е прекрасно място. Там въздухът е чист и можеш да разговаряш със себе си", добави Скатов. 

Алипинистът е предложил посещенията в планината да се случват на малки групи, само с контактните ни лица. Според него трябва да променим действията си в планината след появата на Ковид-19 и да се стараем да не замърсяваме природата.

"Убеден съм, че природата ни показва че трябва да се променим", категоричен бе Атанас Скатов.

Ковид-19 променя неговите планове.

"По това време трябваше да съм в Тибет и да изкачвам връх "Шиша Пангма", разкри алпинистът и алармира, че букове на 300 години се изсичат в планината. 

Вижте целия разговор във видеото

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК