България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Трети ден под блокада в Банско: Нямаме никакви дрехи и вещи

На хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище

20.03.2020 | 10:10 Редактор: Искра Ангелова

Група българи е трети ден под блокада в Банско, след като беше забранено влизането и излизането от града. В зимния курорт могат да влизат само товарни коли, които доставят храни, лекарства и стоки от първа необходимост.

Във вторник Гергана Бричкова пътува до Банско, за да прибере оборудване от собственото си заведение, но остава блокирана там.

"Това, което се промени след 34 часа чакане на барикадата, нямаше особен резултат. Беше ни заявено категорично, че няма да бъдем допуснати, нито ескортирани до домовете си. Следобед пристигнаха огромен брой автомобили на жандармерия и полиция, които принудително ни накараха да изместим автомобилите си", разказа пловдивчанката в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ хората продължават да чакат, далеч от всякакви санитарни условия.

"Всеки здрав разум ни кара да търсим къде да се настаним, разбира се, за собствена сметка. Прекарахме нощта на топло, въпреки че снощи по последна информация имаше за двама човека, които чакаха там. На други хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище. Аз лично отказах и хората, които са около мен, също отказаха", каза още Бричкова.

Тя сподели, че нямат никакви вещи, освен дрехите, които са на гърбовете им.

"Все пак 14-дневен е доста дълъг период. Не разбирам как да преговаряме. Вчера хора ходиха до общината, но не са намерили никакво съдействие", допълни Гергана пред Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК