България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Асен Агов: Неинформираните хора са като стадо - лесно ги управляваш

Журналистът и политик с нова книга за ценността на историята

06.03.2020 | 11:15 Редактор: Юлия Христова

Асен Агов с нова книга за смисъла на думите и ценността на историята - като родова памет и като преломни събития, преобърнали живота в страната. Той е човек, който добре знае стойността на словото и със сигурност разликата между думите "другари" и "другарки" и "дами" и "господа". Точно този емблематичен момент от телевизионната си кариера е избрал за заглавие на книгата си журналистът и политик Асен Агов.  

"Вътре няма нито една дата, цитат, които да не са проверени по три пъти. От двете години, които ѝ отделих, около 7-8 месеца е самото търсене на фактите, проверки", посочи той за "България сутрин".   

"Премълчаването беше част от ежедневието в онова време. Премълчаваше се всичко, то беше част от политическата реалност. Неинформираните хора са като стадо - лесно ги управляваш. 19 години прекарах в политиката, в НС. Този мъчителен труд, защото е мъчителен, ако си гледаш съвестно работата в НС, ме научи на много неща и не ме лиши от моята наблюдателност на журналист - вътре в пленарната зала, да гледам характерите на хората", допълни Агов за Bulgaria ON AIR

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК