България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Зам.-директор на столично училище: 15% от общия брой ученици са болни

Преди 3-4 седмици процентът на заболелите деца е бил по-висок

27.02.2020 | 08:44 Редактор: Искра Ангелова

В училищата също въведоха мерки срещу коронавируса, а само за последната седмица 215 ученици са отсъствали от столичното 119-то СУ.

"Към настоящия момент ситуацията не е особено променена - това са около 14,15 % от общия брой ученици. Процентът на болни в начален етап, ако се ограничим само до него, е доста много по-висок - около 30,35%, което е много повече, но там самите деца не могат да се грижат за себе си и много по-лесно се разпространяват зарази", каза зам.-директор на 119-то СУ Симеон Ангелов в ефира на "България сутрин".

Преди 3-4 седмици процентът на заболелите деца е бил по-висок.

Няма втора грипна вълна, според него.

"Тогава бяха по-студени дни и нямаше как заразата да се разпространи. В момента е много по-топло, по-бързо се движат микробите, но не бих казал, че има нова вълна. Ние изпратихме писмо до родителите, в което ги молим, ако забележат симптоми - да не ги пускат на училище", каза още той.

А какви мерки се взимат срещу коронавируса?

"От сайта на Министерство на здравеопазването свалихме качени материали за коронавируса и правила, които трябва да се спазват. Не съм чул децата да коментират темата за новия щам", допълни зам.-директорът.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК