България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Евродепутат: Още руски дипломати са за гонене, искат България да е разграден двор

Обвиненията срещу Борисов са клюки, убеден е Александър Йорданов

24.02.2020 | 10:01 Редактор: Тодор Петров

Провежда се опасна руска политика срещу нашата страна и Европа. Има още руски дипломати за изгонване, защото не са спрели да работят срещу нашата страна. Русия не иска на Балканите да има силен атлантически съюз, да се разполагат натовски бази. Руснаците искат да останем разграден двор.

Това заяви в студиото на "България сутрин" евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов, запитан за информацията от испански вестник за разследване за пране на пари срещу премиера Бойко Борисов. Самият Борисов определи твърденията като координирана атака.

Александър Йорданов смята, че има завист към европейска България, която стои стабилно в сегашния европарламент и има добър имидж

"Живеем в изключително сложно време, а се занимаваме с глупости. Изумен съм, че в България може да се пада на такова ниско равнище. Има си органи, те ще изяснят и ще кажат каква е истината. Става дума за истерия, за клюки, които се разпространяват от години", коментира евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Бюджетът на ЕС след Brexit

Лидерите на страните от ЕС не успяха да се разберат по колко пари трябва да внася всяка държава в единния европейски бюджет след напускането на Великобритания. Българското правителство няма ясна визия за бюджета на Европейския съюз, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Имам информация от кухнята. Консенсус не беше постигнат и не е лесно да се постигне. Факт е, че има известно неразбирателство между страните. Държави като Австрия, Дания, Нидерландия и Швеция смятат, че предложената от Съвета сума е твърде голяма за бюджета и държат да бъде намалена. В другата група са около 17 държави - предимно източноевропейски, които искаме да се запази кохезионната политика, разясни Йорданов.

Той подчерта, че все още има видима разлика в стандарта на живот между държавите от Източна Европа и тези от Западна Европа.

Въвеждане на еврото в България

Евродепутатът от ЕНП обяви, че е абсолютен привърженик на тезата, че България трябва да приеме еврото. 

"Трябва да влезем в тази прословута "чакалня" и да приемем еврото като своя валута. Това ще ни даде огромни шансове. Няма защо да има притеснения", посочи Александър Йорданов. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК