България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ученици дариха 3 000 бутилки с вода за връстниците си в Перник

Децата били посрещнати много топло - с питка, сол и кукери

11.02.2020 | 09:40 Редактор: Ивет Арабова

Второкласникът от столичното 119 СУ - Пепи, заедно със своите съученици организира акция по събирането на средства за закупуването на вода за децата в Перник. Само за няколко дни учениците успели да съберат 800 лева, с които закупили 3 000 бутилки с вода

"Поръчахме вода и я дадохме на 11-то училище "Елин Пелин" в Перник. Посрещнаха ни много топло, с питка и сол, с кукери и песни", разказа Пепи пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Съученичката му Aлександра получила картичка от децата в Перник, в която ѝ благодарят за добрината.

"Не очаквахме такова посрещане", сподели тя.

"Откликнах на една инициатива на учениците. Децата са тези, които ни дават най-добри инициативи. Оказа се нетрудна мисия. Когато човек прави добро, той получава много протегнати ръце", каза в ефира на "България сутрин" класният ръководител на II "a" клас Емилия Паламаркова.

Тя допълни, че децата са реагирали спонтанно и всички класове в училището са се включили в каузата. Нейните колеги в Перник пък били безкрайно изненадани, но са организирали много топло посрещане.

"Всяка година правим благотворителни инициативи, ориентираме средства към подпомагане на социално слаби ученици. Всеки участва със своите способности, предстои ни базар с мартеници скоро", обясни зам.-директорът на 119 СУ Симеон Ангелов.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК