България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Румен Петков: Далеч сме от мащабите на драмата, която ни очаква

Според него стратегическото решение на проблема е изграждането на яз. "Раянци"

28.01.2020 | 09:10 Редактор: Тодор Петров

СОС заседава извънредно заради водната криза в Перник. Столичните общинари трябва да позволят ВиК системата на столицата да се използва за отвеждане на вода към Перник. На този фон, в ареста за 72 часа са бившият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов и и.д. зам-кмет на Перник Севдалина Ковачева.

"Далеч сме от мащабите на драмата, която ни очаква. Фактът, че регионалният министър продължава да си е на мястото, катализира напрежение. ВиК-тата са в рамките на регионалното министерство и регионалният министър е разполагал с пълния обем информация. Септември ситуацията е била драматична", коментира лидерът на АБВ Румен Петков пред Bulgaria ON AIR.

Според него стратегическото решение на проблема е изграждането на яз. "Раянци". Би трябвало държавата да има обща визия и да контролира процесите, смята Петков. По думите му няма как темата да не са политизира, но грубото ѝ политизиране е грешка. 

Щурм на МРРБ, обгазени граждани и ранени полицаи

"Хората са прави да недоволстват и чест прави на перничани, че се разграничиха от този подход. Имаме груба агресия, не бих обвинявал полицаите. Ще направим грешка, ако тръгнем да обвиняваме полицаите", заяви  бившият министър на вътрешните работи в студиото на "България сутрин".

Иван Гешев за имунитета на президента

Конституционният съд образува дело по питане на главния прокурор Иван Гешев за имунитета на президента и вицепрезидента на страната.

Според Румен Петков в случая става дума за префокусиране на вниманието. По думите му Борисов е притеснен от перспективата президентът Румен Радев да назначи служебно правителство.

"Нашето общество се нуждае от повече информация. В обществото витае "Къде той е направил държавна измяна?", отбеляза лидерът на АБВ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницатани във Facebook ТУК