Още задържани заради водната криза в Перник

В техническата опезпеченост на водопреносната мрежа на София се усъмниха част от общинските съветници

27.01.2020 | 18:22 Редактор: Юлия Христова

Още задържани заради водната криза в Перник. В ареста за 72 часа са бившият шеф на ВиК Перник Иван Витанов и и.д. зам-кмет на Перник Севдалина Ковачева. Те са с повдигнати обвинения за длъжностно престъпление.

След екоминистъра Нено Димов за водната криза в Перник под прицела на прокуратурата се оказаха и още две длъжностни лица. С оглед на събраните доказателства прокуратурата ще прецени дали да поиска постоянна мярка за неотклонение на задържаните лица. Спасителният план за Перник все още не е напълно задействан. Тестове на водопреносната мрежа обаче вече са направени.

Именно в техническата опезпеченост на водопреносната мрежа на София се усъмниха и част от общинските съветници. Архитект Борислав Игнатов изпрати и снимки, за това че по рилския водопровод тече вода, но не по тръбите, а извън тях. 

Отправени бяха и критики относно подготвения доклад от общинсктие съветници съветник Прошко Прошков и Георги Георгиев

Ще се задейства ли спасителният план за Перник ще трябва да реши СОС. Ресорните комисии дадоха зелена светлина, но на извънредно заседание във вторник ще се произнесе и местната управа на София.

Репортаж на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК