Опит за щурм на МРРБ и десетки пострадали от лютив спрей (+СНИМКИ)

Протестиращи заради водната криза в Перник поискаха оставки

27.01.2020 | 14:20 Редактор: Тодор Петров

Полицията използва лютив спрей срещу протестиращи пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Множеството изрази недоволството си заради водната криза в Перник и поиска оставка на правителството.

Над 30 са пострадалите след използвания от полицията лютив спрей, съобщават от Спешната помощ. На място са изпратени няколко линейки, а част от пострадалите вече са откарани към Университетска болница "Царица Йоанна" в София. Ранени са и двама полицаи, ударени с метален предмет.

Протестиращите се опитаха да щурмуват сградата на МРРБ, но полицията ги спря. Веднага след това към министерството полетяха бутилки от минерална вода и кенчета. Впоследствие протестът се премести пред Министерския съвет. 

Протестът е организиран от партия "Възраждане". Лидерът ѝ Костадин Костадинов е категоричен, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник.

Исканията на хората са за оставка на правителството и министър Петя Аврамова заради водната криза в Перник и създаването на държавен ВиК холдинг. Протестиращите се заканиха, че в сряда отново ще се съберат под прозорците на властта с искане за оставка на правителството..

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК