България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Евгени Минчев: Хари и Меган не бягат, отиват си на село

Канада е британски протекторат, не може да е само младежко хрумване, смята той

21.01.2020 | 10:11 Редактор: Тодор Петров

Принц Хари замина за Канада. Там са съпругата му Меган и синът им Арчи. Вчера Хари присъства на един от последните си ангажименти като висш член на кралското семейство. Той се срещна с държавните глави на няколко африкански държави и с британския премиер Борис Джонсън.

Плод на емоционален изблик или добре премислено решение е желанието на Меган и Хари за независим живот и оттегляне от кралското семейство? 

"Кралската длъжност е занаят, с който се раждаш и който се изучава. Когато си принц и си престолонаследник, ти си чирак на Короната. Имаш кралски задължения. Хари има родов ангажимент", коментира пиарът и светски хроникьор Евгени Минчев в студиото на "България сутрин".

И посочи, че Меган е жена, която е свикнала да печели. Това е едно женско тропване на токчета. Едно токче, което трябва да потъне в паважа на Бъкингамския дворец, категоричен е той.

Минчев е на мнение, че след като Великобритания гръмко се изнася от Европейския съюз, тя има нужда от други партньори. Не е ли редно кралицата да има свой посланик в Канада, попита той и отбеляза шеговито, че всички шпиони трябва да изглеждат незабележими. 

"Те не бягат. Те си отиват на село или във вилната си зона, защото Канада е британски протекторат. Не може да бъде само младежко хрумване. Това е нов начин на употреба на кралската власт, който да мине по незабележим начин. Вярвате ли, че така лесно се допуска да замине внукът ти, който е престолонаследник? Баба му дава титлите, там всичко е дадено от баба му. Отиват някъде, където ще са полезни на Короната", категоричен бе Евгени Минчев пред Bulgaria ON AIR.

Короната ще продължава да бъде там, хората ще плащат данъци, всичко е икономика. Това не е истерия, истерията я създават хората, каза още той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК