Принц Хари: Трудно решение да се оттеглим, но нямахме друг вариант

Той заяви, че изпитва голямо уважение към кралица Елизабет

20.01.2020 | 14:00 Редактор: Ивет Арабова

Принц Хари с емоционална първа реч, след като той и съпругата му Меган Маркъл преди две седмици обявиха, че се оттеглят като висши членове на кралското семейство. Хари заяви, че Обединеното кралство винаги ще бъде негов дом и мястото, което истински обича. И подчерта, че не е имало друг вариант освен да се оттегли. 

Той сподели, че решението, което са взели с Меган, е било много трудно и им носи голяма тъга. По време на емоционалната си реч беше категоричен, че винаги ще изпитва голямо уважение към баба си - кралица Елизабет Втора. 

"Когато загубих майка си преди 23 години, вие ме взехте под крилото си, грижехте се за мен толкова дълго, но медиите са мощна сила и се надявам, че един ден подкрепата ни един към друг ще бъде по-силна. Ще продължа да бъда същият човек, който държи на страната си и посвещава живота си в подкрепа на каузите, благотворителните организации и военните общности, които са важни за мен", заяви принц Хари.

От пролетта Хари и Меган ще спрат да изпозлват кралските си титли - херцог и херцогиня на Съсекс. Освен това няма да получават обществени средства и дори ще се наложи да възстановят милиони, похарчени в качеството им на кралски особи.

Според анализатори по този начин Хари и Меган поемат по пътя на Лейди Даяна. 

Вижте още в репортажа!

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК