Kралица Елизабет подкрепи Меган и Хари, даде им преходен период

Уилям опроверга слуховете, че с брат си са в лоши отношения

13.01.2020 | 21:54 Редактор: Ивет Арабова

Кралица Елизабет II даде преходен период за оттеглянето на принц Хари и Меган от кралското семейство. Така ще могат да прекарват време както във Великобритания, така и Канада.

Британската кралица заяви, че напълно подкрепя желанието на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да се оттеглят от кралското семейство. Тя допълни, че би предпочела да останат част от фамилията. Очаква се окончателното решение да се вземе до дни. 

Преходният период ще позволи на двойката да разпредели времето си между Канада и Великобритания. Кралица Елизабет Втора и принц Хари се срещнаха в имението в Сандригам в опит да изчистят разногласията си. Включиха се още бащата на Хари, принц Чарлз, както и брат му - принц Уилям. Съпругът на кралицата принц Филип обаче напусна ядосано имението тази сутрин. Предполага се, че Меган е участвала по телефона. 

Миналата седмица Меган и принц Хари обявиха, че се оттеглят от ролята им в кралската фамилия и ще живеят като независимо семейство, което ще работи. Вече стана ясно, че Меган Маркъл е поела ангажимент към компанията "Дисни". Тя ще озвучава анимации зад кадър. В замяна филмовото студио ще дарява изработените от нея средства на благотворителна организация за защита на слоновете.

На този фон принц Уилям и принц Хари публикуваха общо изявление срещу статия в британския вестник “Таймс”, която твърди, че отношенията между двамата братя са се влошили. Те подчертаха, че историята е абсолютно невярна.

Вижте повече в репортажа!

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК