България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стефан Данаилов - обаятелност, музика, доброта и страшно много талант

Веселин Ранков за Мастъра

28.11.2019 | 11:06 Редактор: Стефанка Митева

Вчера на 76-годишна възраст ни напусна Стефан Данаилов, но той няма да бъде забравен. Големият актьор ще продължи да живее в паметта на всички нас, както и на неговите колеги. Актьорът и преподавател в НАТФИЗ доц. Веселин Ранков сподели някои от своите спомени за Мастъра пред Bulgaria ON AIR.

"Аз бях твърде малък. Споменът ми е по-скоро емоционален. Обаянието струеше от съответната единствена телевизия, която тогава излъчваше", припомни си Ранков първата среща със Стефан Данаилов.

Той разказа, че когато е бил на 12-13 години, била организирана среща с актьори от български филм в читалището "Паисий Хилендарски" в Балчик. На тази среща е присъствал и самият Стефан Данаилов.

"Стефан Данаилов е наистина майстор  в абсолютно всичко, с което се е захванал", сподели Ранков.

По негови думи от Данаилов са струяли обаятелност, музика, доброта и страшно много талант. Актьорът нарече Данаилов и изключителен преподавател.

"Стефан Данаилов ще остане в съзнанието на толкова много поколения хора, които израстнаха с неговия лик и с неговия талант и няма начин да не го предадат на своите деца", каза Веселин Ранков. 

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК