България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Малолетни вандализираха фасада на училищен физкултурен салон

Действието се е случило вечерта между петък и събота

12.11.2019 | 08:43 Редактор: Стефанка Митева

Фасадата на физкултурния салон на 105 СУ "Атанас Далчев" осъмна намазана с блажна боя в събота. Предполагаемите извършители са малолетни, а част от тях са възпитаници на училището.

"Сутринта в събота хигиенистката заварва вратата намазана с червена и зелена блажна боя. Сигнализира на домакина на училището, която ме уведоми за този вандалски акт. Веднага сигнализирах на заместник-директора г-жа Георгиева, за да се направи преглед на камерите. Това се е случило след 10 часа вечерта, тъй като до 10 има жива охрана в училището", разказа директорът на 105 СУ Цветанка Костадинова пред Bulgaria ON AIR.

"Проверката установи, че след полунощ, в 1,03 часа, петима малолетни и непълнолетни лица са навлезли в територията на училището заедно с голям плик с боя и четки и са се заели с тези действия. Били са на територията на училището до към 3,30 часа", допълни заместник-директорът Снежина Георгиева.

Директорът сподели, че са открили трима от извършителите - двама са настоящи ученици на училището, а третият е бивш възпитаник.

Заместник-директорът коментира обезпокоителния факт, че няма оказан контрол от страна на родителите - непълнолетни и малолетни деца скитат свободно в късните часове на нощта.   

"Информирани са органите на полицията, детска педагогическа стая. С тези деца ще работи и училищната комисия за борба с противообществени прояви. На свой ред ще информираме и отдел "Закрила на детето", защото е изключително притеснително, че деца се разхождат навън в тези късни часове, без оказан контрол от родителите", изясни пред репортер на Bulgaria ON AIR Цветанка Костадинова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК