България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кметът на Карлово: Спокоен съм за делото, водено срещу мен

Това са атаки от хора, които не харесват, че управлявам открито, посочи Кабаиванов

11.11.2019 | 09:10 Редактор: Василена Василева

"Сценарий нямам и никога не съм и имал. Аз съм спокоен. Надявам се, че съдът ще вземе справедливо решение", коментира в студиото на "България сутрин" кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

За четвърти път кмет на Карлово и за трети пореден мандат на този пост беше избран Емил Кабаиванов. На тези избори той беше съвместна номинация на СДС с ГЕРБ. В началото на годината кметът беше осъден условно за злоупотреби с общински пари като в присъдата влизаше и забрана да заема кметския пост. 

Ако присъдата бъде потвърдена, тя ще влезе в сила и може да се стигне до предсрочни избори.

"Това са 100% атаки от хора, които не харесват това, че при мен всичко е открито и не допускам някакви икономически интереси да влязат в града", категоричен бе Кабаиванов.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че той и екипът му имат натрупан солиден опит. До момента в Карлово са спечелени не малко европейски проекти. По думите на кмета обаче те не са достатъчни и определено има какво още да се направи за града.

"Искаме в рамките на този мандат да засилим контролните функции на общината. Защото всяка такава има нелеката задача да контролира наредбите, които общинският съвет е приел. По отношение на чистотата, организация на движение и т.н.", допълни още градоначалникът.

Той осече, че трябва да бъдат спазвани онези правила от ежедневието, които съответно правели живота на гражданите или по-добър, или по-труден.

Ако си последователен в идеите си и ги осъществяваш на практика, то непременно получаваш и доверието на гражданите. Не е важно за кой пореден мандат ще управляваш. Важно е обществото да иска именно ти да го правиш", подчерта гостът в студиото на Златимир Йочев.

Вижте още във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК