България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Дилър на реалности" - романът, предизвикал невъобразим скандал в Русия

Официалната му премиера у нас ще бъде през декември

25.10.2019 | 09:35 Редактор: Василена Василева

"Дилър на реалности" - футуристичният шпионски трилър на Николас Димитров, който предизвика невъобразим скандал в Русия, ще бъде официално представен на български език у нас през декември.

Книгата е написана на руски език и издадена първо от EKSMO в Русия, Беларус, Азербайджан и Казахстан, впоследствие и от издателство "Фабула" в Украйна. Предстои публикуването ѝ в Грузия, Полша, Турция, Чехия и други страни.

"Историята разказва за живота на момче, което израства по улиците на Сингапур и се превръща в най-изпечения корпоративен шпионин. Романът всъщност започва от момента, в който главният герой се интегрира в най-могъщата медийна корпорация, за да разбере какъв проект подготвя тя. Той обаче няма никаква представа, че му е отредено да стане месията на първата цифрова религия на света", сподели в студиото на "България сутрин" авторът.

Романът светкавично се изкачва до второ място в класациите за продажби след новата книга на Виктор Пелевин, поражда напрежение и развихря същински скандал. Текстът е заклеймен от Руската православна църква, а социалните мрежи, където книгата има над 50 000 последователи, цензурират трейлъра. 

Николас Димитров е от български произход – полиглот, аскет и мечтател, прекарал детството си до 12-годишна възраст в дом за сираци. Този опит оставя незаличим отпечатък у него и го вдъхновява за съвместни дейности с фондацията на Джоан Роулинг - "Лумос", чиято цел е да се популяризира идеята за осиновяване на деца в семейства по света като алтернатива на сиропиталищата.

Вижте още във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК