България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Само за ценители: Пето издание на "Фестивал на шоколада"

Ще можем да опитаме над 400 вида от сладкото изкушение

11.10.2019 | 10:13 Редактор: Тодор Петров

За пета поредна година ще се проведе "Фестивал на шоколада" в София. 400 вида шоколад, представени от 30 виртуози на шоколадовата сцена, ще можем да опитаме на тазгодишното издание на фестивала. 

Той ще се проведе през целия уикенд в известен столичен хотел. Шоколадови скулптури, био и диабетични висококачествени шоколади, шоколад с нетрадиционни вкусове, демонстрации, дегустации, томболи и награди, шоколадови дрехи и шоколадово казино ви очакват на събитието, а лайтмотивът тази година е "Лукс".

"Първоначално идеята беше взаимствана от Франция. Там това събитие е абсолютно щастие. Всяка година изданието е все по-добро, започнахме да правим тематични издания. Ще покажем най-хубавото, което има в шоколадовия бранш в България. Ще има 10 премиери тази година", сподели в "България сутрин" Галя Крайчева, която е организатор на фестивала.

Шоколатиерът Елица Божинова пък показа пред камерата ни изкушаващи шоколадови моливчета. 

"Стараем сме да сме оригинални с фигури на различна тематика. Ще представим книга с над 100 шоколадови рецепти, която е наша авторска. Шоколадът е много приятен за работа като материал", отбеляза тя пред екип на Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК