България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Киро Скалата пренесе фитнес залата на село

Организира събития, за да накара хората да спортуват повече

08.10.2019 | 10:21 Редактор: Тодор Петров

В спорта човешката воля е доказвала стотици пъти, че стига да имаш голямо сърце и хъс - можеш да се превърнеш в шампион, назависимо дали тренираш в гараж, на асфалт или в самоделно направена зала.

Кирил Вълчев - Скалата доказа с пътуващото си благотворително шоу "Кралете на силата", че мястото на спортните занимания няма значение. Достатъчно е човек да има мотивация за активен живот. 

В последната си инициатива Вълчев посети селата, за да популяризира спортуването.

"В селата има хора с енергия. В града са изпилени хората от капитализма, който ги натисна. Правя им шоу, раздавам им награди, а те са плахи, мислят, че е някаква измама. Не те приемат рязко, така както хората в малките населени места", сподели Скалата в "България сутрин".

Наскоро заедно с други свои съмишленици той открива повторно създадена от него фитнес зала в едно от селата. 

"Хората си обичат родните места и биха се върнали. Дано могат да се върнат и да има национална политика за тази работа. Иначе умираме", каза още Кирил Вълчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите на скалата в шоуто му може да се включат желаещи от 4 до 84 години. Появява се обаче 90-годишен ентусиаст, след което горната граница е вдигната до 104 години.

"Всеки прави една серийка, давам му награда, снима се с красавиците или с шампионите, излъчваме го където е възможно", разказа още Киро Скалата.

И подчерта, че от 20 години е тръгнал на Кръстоносен поход срещу мързела и чичковизма. 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК