България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Златко Живков след подкрепата на ГЕРБ и СДС: Притеснен съм от очакванията на хората

В 18 от 20 години на управление той не е бил подпомаган от централната власт 

05.09.2019 | 09:06 Редактор: Ивайло Николов

ГЕРБ и СДС издигнаха Златко Живков в обща кандидатура за кмет Монтана за шести път. Ако спечели изборите, Живков ще бъде рекордьор в областните градове по време на управление.

В студиото на "България сутрин" Златко Живков разказа, че от 1999 година е работил с 6 парламента и 9 правителства и е свикнал да си изпълнява задълженията без управляващи да са зад гърба му.

Сега най-големите му притеснения са свързани с това колко високи ще са очакванията на съгражданите му от подкрепата на ГЕРБ и СДС, а не толкова какви ще са опонентите му на изборите в Монтана.

"Безспорно е, че това не е за подценяване да се радваш на подобна подкрепа. Тя обаче не е задължителна и на всяка цена. Така изкарах 18 от 20 години - все с гръб към централната власт", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Златко Живков беше категоричен още, че най-важна за него е гражданската подкрепа, а не на конкретна партия. 

"Това, което може да се случи бързо, може да се случи още по-бързо. Най-големият ми проблем през тези години са очакванията на хората и гражданите нямат желание да слушат оправдания, че си бил от управляващата или не от управляващата партия", каза още Живков.

Той посочи, че в бъдеще иска пътят Е-79 да бъде завършен в частта между София и Видин, защото той е част от връзката между Азия и Западна Европа, но малка част от този коридор е на територията на България и затова според него се неглижира.

Златко Живков каза още, че не иска Северозападът да се обобщава все с негативни класации, защото отделните общини са в различно състояние. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК