България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Болки в гърба? Наш кинезитерапевт се връща от Англия, за да помага

Радослав Георгиев разкрива тайните на максимата "здрав гръб в здраво тяло"

02.09.2019 | 09:51 Редактор: Василена Василева

Той е само на 27, но във Великобритания вече е провъзгласен за един от най-успешните кинезитерапевти в Европа. Българин, който придобива знанията и уменията си в чужбина, но не забравя да се прибере в родината си и да облекчава болките на сънародниците си. 

С холивудска външност Радослав Георгиев вече е в България и ще проведе първия си лекторски курс, в който ще обясни на какво се дължат болките в гърба и как да намерим сапасение от тях. 

Той е абсолютно безплатен и е насочен към всякакви възрасти, защото подобни проблеми засягат както стари, така и млади. 

"Проблемите с болките в гърба най-често се дължат на липсата на достатъчно движение и слабост в седалищните мускули, които трябва да поемат по-голямата тежест на тялото. Ако работим в седнало положение, е добре да тренираме редовно", сподели в студиото на "България сутрин" кинезитерапевтът.

Той отбеляза, че често хората си причиняват сами контузии, за които дори не подозират. А за да си помогне сам човек, може да потърси упражнения, които да практикува вкъщи. 

"Добре е да се посещава професионалист дори и без да изпитваме болка, за да я предотвратим. Тъй като когато тя вече се появи, проблемът е налице", допълни още гостът на Bulgaria ON AIR.

Радослав Георгиев се обучава в престижните курсове на Active Health Group, като неговото образование по "Спортна терапия" поема лично собственикът на центъра. След 6-годишна практика българинът не само стига до висшия мениджмънт в Active Health Group, но и сам създава своя компания.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК