България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Банов иска оставки в Музикалното училище заради гавра с оперна прима

Скандал с Дарина Такова разтресе културните среди

26.08.2019 | 08:41 Редактор: Тодор Петров

Скандал разтресе културните среди. Оперната прима Дарина Такова е трябвало да се яви на конкурс, за да преподава в Музикалното училище. Директорът на гимназията обясни, че такива били правилата, а министърът на културата Боил Банов поиска оставката ѝ. 

Според журналиста Юлиана Методиева случаят показва, че не разпознаваме големите хора или разпознавайки ги, ние се страхуваме от тях.

"Има училище, което работи непрекъснато с университетски преподаватели. В това училище децата отиват, защото преподават звезди. Тази жена е светило. Изпитвам много голяма тъга от разговора между директорката и г-жа Такова", коментира тя в "България сутрин".

Журналистът Петър Пунчев призна, че би забранил провеждането на конурси в България, защото по думите му това е начин да се прикрие предварително ясно назначение. 

"Имаме мениджърски проблем, защото ако министърът и г-жа Добрева бяха добри мениджъри, до нас нямаше да достигне новината за скандал. Между министъра и директорката има един селски разговор", настоя Пунчев пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът се съгласи, че директорката няма вина, тъй като в слуачая спазва правилата. Пунчев е на мнение, че е неправилно министър Боил Банов да ѝ иска оставката, тъй като самият той не си е свършил. 

"Наистина държавата показва, че няма нужда от тези кадри. Съвсем други са принципите, които работят в тези т. нар. конкурси. За г-жа Такова трябва да дойдат на колене да я молят да преподава", каза още Петър Пунчев.

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК