България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За магията на трибютите в памет на Тодор Колев

Творчеството на великите, което остава завинаги

23.08.2019 | 10:40 Редактор: Ваня Кузманова

Има велики творци, които ще останат в сърцата на поколения, които дори не са имали възможност да се срещнат очи в очи с тях.

Тодор Колев е един от тях. Музиката му продължава да събира всички, които усещат енергията на творчеството му, а те не са малко.

"Никога няма да забравя момента, когато Тодор Колев влезе в самия клуб на един от трибютите, които ораганизирахме преди години. Всички млъкнаха и започнаха да го аплодират. Самият той тогава много се притесняваше дали хората ще го помнят и има ли смисъл. Накрая каза, че се чувства невероятно и трибютът трябва да се направи отново", разказа в "България сутрин" музикантът Ясен Зердев. 

"Щастлива привилегия за мен е да съм имал възможността да го видя на живо", допълни още той.

"Решихме да направим концерт в памет на Тодор Колев с благотворителна цел, защото събирахме средства за неговия паметник. И точно преди концерта се свързаха с нас, за да ни съобщят, че ще поемат остатъка от сумата. Нямате представа какво щастие беше тогава между всички ни", каза още Ясен пред Bulgaria ON AIR. 

Музикантът сподели, че като малка тайна е останало, че след последния концерт ще направят турне с този трибют.

Тазгодишният концерт можете да видите на 31 август в клуб "Маймунарника", където ще участват Милица Гладнишка, Люси Дяковска, Прея и още много известни музиканти. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК