България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Хакерските атаки се превръщат в услуги

Поръчителите обаче могат лесно да станат жертви, разкриха Ростислав Петров и Мирослав Стефанов

15.08.2019 | 08:35 Редактор: Бойко Димитров

Хакерските атаки се превръщат в услуги, които всеки може да си осигури срещу не повече от 500 лева. В мрежата се появиха обяви за бързо разбиване на пароли във Facebook, Instagram, имейли, както и за хакване на чатове като тези във Viber и Whats App. 

В "България сутрин" експертът по киберсигурност и етично хакерство Ростислав Петров и етичният хакер Мирослав Стефанов предупредиха, че в повечето случaи подобни обяви са измама, като често поръчителите стават жертви на хакерски атаки.

Петров заяви, че много често хакерските атаки стават заради невежеството на хората и фактът, че не внимават къде и какво натискат в интернет. 

"Тези хора са без знание, без квалификация. Хората не трябва да се подвеждат, тъй като няма кой да им гарантира, че ще им предостави нужната информация. В повечето случаи тези обяви са измами. Често хората искат да разбият профила на някого, а те стават жертви на хакерска атака", обясни той. 

Мирослав Стефанов пък бе категоричен, че броят на хората, които предлагат подобни услуги ще се увеличава.

"Има много атаки, които при правилни действия могат и да се получат, но истината е, че има много мошеници и те предлагат каквото си поискат. Лесно можеш да влезеш в една схема, че не само да дадеш пари, но и да ти вземат паролите", разказа той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК