България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Семейната почивка с кемпер: 250 лв. за нощувка и с все повече почитатели у нас

Николай Иванчев, който дава возилата под наем, казва в България условията за къмпинг се нормализират

31.07.2019 | 09:23 Редактор: Ивайло Николов

Николай Иванчев от около 10 години отдава кемпери под наем и казва, че има интерес към тях и той става все по-голям, а много хора ги предпочитат, защото предоставят много интересно преживяване. То е такова не само за възрастните, но също за децата.

Именно семейства са сред голямата част от хората, които наемат кемпери, които по думите на Иванчев носят определена романтика, защото с тях може да се спре навсякъде, да се пренощува, да се извади масата пред него и да се наслаждава на почивката си.

"Това е типичен кемпер под наем. Имаме кухня с мивка, падащо легло, маса, място за 6 човека за сядане, вътре е доста светло, за да създава впечатление и добро настроение. В този кемпер могат да нощуват и возят 4 човека. Типичният кемпер е за семейство от 4 човека", разказа Николай Иванчев в ефира на "България сутрин".

Пред камерата на Bulgaria ON AIR той обясни още, че цената за наем на возилото, в което може да се нощува, е 250 лева за нощувка високия сезон. По думите на Иванчев явно е достъпно това, защото има голям интерес.

Той разкри още, че клиентите му предпочитат най-вече Гърция, защото там има много добри условия за къмпинг с кемпер. Италия също е много популярно място и Хърватия.

"България имаше много големи традиции в близското минало. Постепенно и тук се нормализират нещата. Бавно, но сигурно си ставаме едно нормално и достъпно място за къмпингуване. Имаме прекрасни места. С кемпер, за разлика от каравана, може да се къмпингува и извън къмпинг", обясни още Николай Иванчев.

По думите му най-добрият начин за регулиране на местата, на които да може да се разположи кемпер, е това да се направи от общините и това помага много за развитието на регионите. Пример за това са именно Гърция, Италия, Хърватия.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК