България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жители на няколко софийски квартала излизат на протест

Инвестират се милиони в центъра, но никой не се интересува какво се случва тук, категорични са демонстрантите

17.07.2019 | 08:50 Редактор: Бойко Димитров

Жителите на няколко софийски квартала, между които "Красна поляна", "Западен парк" и "Обеля", излизат на протест срещу случващото се в техните райони. Гражданите са категорични, че не е нормално в центъра на София да се инвестират милиони левове и да се правят ремонти на ремонтите, а същевременно никой да не се интересува какво се случва в кварталите.

В "България сутрин" организаторите на протеста, който ще се проведе на 23 юли, обясниха, че един от основните проблеми на кв. "Красна поляна" и "Западен парк" е случващото се в съседния "Факултета". Според тях заради липсата на инфраструктура там страдат жителите на тези два района.

"Не сме съгласни да се инвестират толкова пари в центъра на София. Прави се ремонт на ремонта, инвестират се милиони - "Ларгото", "Граф Игнатиев". В същото време кварталите на София са занемарени и са се превърнали в "спалня". Тук не се инвестира нищо. Инфраструктурата е под всякаква критика. Канализацията се пълни при всеки валеж - започват миризми, тръгват болести. София вече започва да се събужда и хората не са съгласни със случващото се", заявиха те.

Протестиращите призоваха и за взимане на спешни мерки за направата на подробен устройствен план на "Факултета", както и за намаляване на настаняването на хора от цяла България във Виетнамските общежития там.

"Проблемът е липсата на подробен устройствен план на "Факултета". Липсата на канализация водят до зарази. Зимата страдаме от мръсен въздух, тъй като горят всякакви неща в своите печки. Искаме от Столичната община да предприеме мерки за крайните квартали и да обяви краен срок, когато ще бъде решен проблемът", казаха те пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Fаcebook ТУК