България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жители на кв. "Младост" излизат на протест срещу строеж на хотел

Вече няма зелени площи тук, категорични са живеещите в района

16.07.2019 | 08:32 Редактор: Бойко Димитров

Жители на столичния квартал "Младост" отново излизат на протест срещу застрояването на зелени площи. Живеещите в района възразяват срещу това, че между бл. 73 и ул. "Андрей Сахаров" е планирано да бъде построен 12-етажен хотел с прилежаща към него жилищна сграда и нова улица. Планира се и унищожаването на иглолистни дървета. 

Жителите на квартала вече излизаха на протест, като тогава решението за строеж бе отменено от кмета Йорданка Фандъкова. Въпреки това те се притесняват, че издигането на сградата ще се осъществи, тъй като вече около терена е вдигната ограда.

"След отмяната на решението на СОС бе сложена ограда от собствениците на парцела. Искаме мястото да бъде обявено за озеленяване, собствениците да бъдат обезщетени и това да е общинска собственост. Само така ще можем да запазим една от последните зелени площи в този район", казаха протестиращи в ефира на "България сутрин".

Сред недоволните граждани бе и известният певец Иван Динев - Устата. Той призова всички несъгласни със строежа да се присъединят към протеста, който ще се проведе днес от 19:00 часа.

"От близо 20 години живея в "Младост". Това не е първият подобен протест. Наистина вече няма междублокови пространства и зелени площи. Това е шанс да покажем, че не се борим да ощетим собственика, а да запазим зелените площи", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК