България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бизнес в капана на ремонта: Продължава сагата с ул. "Граф Игнатиев"

Общината не предприема различни мерки, посочи Ивана Мурджева от ''Справедливост за всички в България"

14.05.2019 | 08:20 Редактор: Тодор Петров
Бизнес в капана на ремонта: Продължава сагата с ул.

Прословутият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" се удължава заради дъждовните дни, които попречили на строителните работници. Търговците в района се опасяват от фалити и очакват с нетърпение края на ремонта. Работещите на "Графа" заведоха и съдебен иск срещу Столичната община заради загубите при продължилия вече година ремонт.

"Проблемът на търговците е, че ситуацията силно влошава тяхната възможност да упражняват дейността, която са започнали. Като потребили трудно бихме могли да стигнем до някои търговски обекти. Всички тези улици са търговски зони, оценката на общината би трябвало да бъде комплексна", заяви Ивана Мурджева от Сдружение ''Справедливост за всички в България" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

От Сдужението са завели иск в съда, към който са присъединени 14 търговци.  В него се иска обезщетение от 390 хил. лева за срок от 6 месеца. А от Сдружение ''Справедливост за всички в България" са в готовност да отговарят на всякакъв съдебен въпрос, касаещ засегнатите търговци.

По думите на Мурджева в ефира на "България сутрин", гражданите и общината имат сходни интереси и не са от двете страни на барикадата. До момента обаче нямало отговор на тяхната протегната ръка, посочи тя.

"Общината не предприема някакви различни мерки от досегашните. Надяваме се, че по време на избори политиците ще станат логични", каза още Ивана Мурджева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК