България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Шест родни града ще се насладят на най-добрите късометражни филми у нас

Турнето "КиноLove " стартира в неделя в Благоевград

12.04.2019 | 10:41 Редактор: Бойко Димитров
Шест родни града ще се насладят на най-добрите късометражни филми у нас

Шест български града ще могат да се насладят на най-добрите къснометражни филми снимани у нас. Това разкриха в "България сутрин" режисьорът Ники Стоичков и актьорът Ованес Торосян. 

Първата прожекция е в неделя в Благоевград. След това турнето ще посети Пловдив, Враца, Ловеч, Габрово и Сливен. Стоичков обясни, че акцентът на обиколката тази година са малките градове, тъй като там хората нямат никакъв достъп до късометражно кино.

"Тази неделя стартираме турнето "КиноLove", което организираме за четвърта поредна година. Целта му е да обиколи България и да представи най-добрите късометражни филми правени у нас. Тази година сме в шест града - Пловдив, Благоевград, Враца, Ловеч, Габрово и Сливен. Акцентът е малките градове, тъй като там такива неща не се случват, а пък късометражно кино въобще няма. Виждаме как хората имат желание да гледат такива филми. Подготвили сме три филма.  Ако всичко тази година е наред догодина ще разширим още турнето", разкри режисьорът.

Ованес Торосян пък заяви, че винаги е готов да подкрепи хора с идея за заснемане на филм без значение дали той е пълнометражен или не. Актьорът също така обяви, че няма да може да пътува с турнето, тъй като в момента се занимава с три проекта.

"Винаги съм подкрепял творци с идея и стига да виждам смисъл от моето участие. За мен няма значение дали ролята е малка или голяма, дали филмът е късометражен или пълнометражен, дали е комерсиален или не. От тази гледна точка винаги съм насреща. За съжаление късометражните филми не са много популярни сред хората", допълни Торосян пред Bulgaria ON AIR. 

Гледайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК