България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Остра миризма от фекалии и боклуци се носи край манастира "Свети Мина"

Проблемът става сериозен, когато завали дъжд, заяви игуменът на светата обител отец Борис

03.04.2019 | 08:47 Редактор: Бойко Димитров
Остра миризма от фекалии и боклуци се носи край манастира

Остра миризма се носи от дни края манастира "Свети Мина" в покрайнините на София. Причината са боклуците и фекалиите, които са затлачили близката река Владайска. От светата обител многократно са сезирали властите, които са им обещали помощ, но за момента това така и не се случва.

Игуменът на манастира отец Борис коментира в "България сутрин", че има задвижена процедура за повдигане на моста, който минава над реката и стига до светата обител.

"Проблемът става сериозен, когато завали дъжд и се покачи нивото на реката. Тогава има опасност от преливане на реката. Водите дори опират в моста. От Гражданска защита ни предоставиха торби с пясък, за да предотвратят преливане на реката. Тече процедура за повдигане на моста над нивото на дигата. Трябва да се почисти и самата реката. Хората си хвърлят боклука и затова се стига дотук. Случвало се е водата да прелива и мостът да бъде затворен. Така бе през 2010 година. Многократно сме сигнализирали за този проблем. Сега дори тече процедура в Столичната община мостът да бъде издигнат още. Няма как манастирът да бъде затворен за Великден", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК