България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Апартаментгейт" щял да доведе до изключителна кампания на ГЕРБ

Скандалите ще откажат хората да гласуват, смятат Антоанета Христова и Татяна Буруджиева

28.03.2019 | 09:20 Редактор: Тодор Петров

"Цветан Цветанов ще даде всичко от себе си, за да докаже, че този скандал не е навредил на ГЕРБ. Може да очакваме изключителна кампания от страна на ГЕРБ. Цветанов изцяло ще базира кампанията на "вижте ги те какво имат", посочи политологът Татяна Буруджиева след вчерашната оставка на Цветанов.

Заради скандала с евтините апартаменти той напуска парламента и трите позиции, които заема там, но остава зам.-председател на ГЕРБ и лидер на предизборния щаб на партията. 

Според Буруджиева Цветанов е изглеждал подготвен, направен е анализ и е търсено решение. 

"Г-н Цветанов говореше предимно на хората от ГЕРБ. Обърна се към опонентите и журналистите, цялото останало време отдели на хората от ГЕРБ. На 100% образът на Цветанов е на нападнатия, на жертвата", коментира още тя. 

Политическият психолог Антоанета Христова сподели мнението, че решението не е било взето вчера и идва след изговорени опции, а самият Цветанов е изглеждал спокоен.

"Скандалът набра енергия. В пика на скандала трябваше да се извърши кризисната интервенция. Всички необходими стъпки бяха реализирани от страна на ГЕРБ. Кризата почти е овладяна", подчерта тя в "България сутрин".

"Г-н Цветанов е изключително лоялен на своя лидер и на партията. Не допускайте хипотеза за разваляне на отношенията между Цветанов и Борисов", каза още Христова.

Според нея избирателите ще са отвратени, ако се продължи в този стил на нападки и скандали, а изборът на евродепутати ще опре само до твърдите ядра на партиите.

Татяна Буруджиева също е на мнение, че заради скандалите хората ще се откажат да гласуват и ще спечели този, който може да вдигне повече избиратели.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК