Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Цветанов остава влиятелна фигура в ГЕРБ, подчерта политолог

Според Стойчо Стойчев скандалът с апартаментите скоро ще бъде забравен и партията все още има шанс за спечелване на изборите

27.03.2019 | 21:42 Редактор: Зорница Костадинова
Цветанов остава влиятелна фигура в ГЕРБ, подчерта политолог

"Речта на Цветанов беше нещо като сбогуване с парламента", коментира политологът Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR". Според него той ще липсва на другите политици, дори и на тези от опозицията, но ще продължава да бъде влиятелна фигура в ГЕРБ.

Заради скандала с имотите на властта Цветан Цветанов напуска парламента, където оглавяваше вътрешната комисия. Въпреки това той остава заместник-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията. 

По думите на Стойчев партията определено е загубила един организатор и мобилизатор на определени мнозинства. Стойчев изрази положително мнение за неговия заместник Красимир Велчев. По думите му двамата с Цветан Цветанов са близки и заместник-председателят на ГЕРБ ще му помогне с предаването на информация.

На въпрос дали е възможно някой от партията да му е "подлял вода", гостът на Bulgaria ON AIR отговори така:

Не вярвам някой в ГЕРБ да има полза от тази ситуация.

Според него дори на това напускане може да се гледа като на положителна стъпка. 

Стойчев допълни, че Цветанов е безкрайно лоялен човек, който е опровергал слуховете, че изгражда алтернативен център на Бойко Борисов. А самият Борисов цени това качество у него и за пореден път премиерът доказва чрез приемането на оставката, че е твърд лидер.

Той е на мнение, че този скандал няма да повлияе на изборите, защото не е от значение кой е шеф на предизборния щаб, а и скоро тази история с апартаментите щяла да бъде забравена. 

Целият разговор вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК