България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Пролетта все още е само мираж... Зимата се завръща през уикенда!

Още днес температурите ще се понижат, ще са предимно между минус 2° и 3°

22.02.2019 | 07:46 Редактор: Василена Василева
Пролетта все още е само мираж... Зимата се завръща през уикенда!

Зимата се завръща. Днес минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°. Oще сутринта от северозапад облачността ще се увеличава, малко по-късно ще завали и дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Вечерта значително ще се усили, с него ще нахлува и студен въздух. 

Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°. Вечерта ще се понижават чувствително в сравнение с предходните дни.

"Със застудяването довечера в североизточните райони, а през нощта срещу събота в цялата страна дъждът ще премине в сняг, ще се усили и до сутринта в повечето райони на страната ще се образува снежна покривка - 5-10 см. Ще има условия за снежни виелици и заледявания по пътищата", отбеляза още Матев.

В събота още преди обяд от север снеговалежите ще започнат да спират, най-късно към края на деня в Рило-Родопската област. По-късно през деня над Северозападна България ще има значителни разкъсвания на облачността. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне чувствително, но в източната ще се задържи силен от североизток. Ще е доста студено, като и максималните температури ще са под 0°.

Синоптикът на Bulgaria ON AIR допълни, че в неделя на места минималните температури ще са до минус 10°-12°. Вятърът и в източната половина от страната ще отслабне. 

В началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще се усили северозападният вятър и температурите ще се повишат.

Харесайте ни във Facebook ТУК.