България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шефът на СЕМ: Тръмп промени дневния ред на медиите в САЩ

Мария Стоянова и PR експертът Максим Бехар коментират в "България сутрин" влиянието на Доналд Тръмп

03.02.2017 | 10:20 Редактор: Жанета Нейкова
Шефът на СЕМ: Тръмп промени дневния ред на медиите в САЩ

Директорът на СЕМ Мария Стоянова смята, че Доналд Тръмп е предизвикал традиционните медии, като е променил древния им ред и не те са тези, които съобщават новините. Пред "България сутрин" тя каза, че американският президент съобщава в своя Twitter акаунт кое е поредното решение, което възнамерява да вземе и оттам се подрежда дневният ред на медиите, но и на целия свят.

PR експертът Максим Бехар е на мнение, че всички средства за масова комуникация са били срещу Тръмп по време на предизборната му кампания и той е станал президент не благодарение, а въпреки тях, воювайки с всички политически фронтове на САЩ.

На въпрос дали е възможно в най-явната демокрация на планетата да се появят диктаторски наченки, Бехар отговори за Bulgaria ON AIR, че политиката на Тръмп не е нито война, нито диктатура, нито тирания, и продължи:

"Той си има свое мнение, избран е от народа и в крайна сметка си казва мнението, изпълнява обещанията си. Прави го по начин, по който е правил своя бизнес", каза PR експертът.

Запитан дали президентът не е опасен за държавата, Максим Бехар посочи, че няма как Тръмп да е опасен, тъй като в САЩ би трябвало да има демократични лостове, които да предотвратяват евентуални негови залитания. Тръмп е човек, който не е част от политическата система и иска да я разбие, смята експертът.

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
vladobo
преди 7 години
Е, едно разумно мнение по въпроса най-накрая! Бехар е точен. Чудех се колко време ще отнеме за да се появи подобна трезва преценка, а не само пискливо-кресливите недомислици на либерастко, мултикултуратското течение, да тровят медийната среда. Доста време отне и е само един малък глас, но надявам се да е началото на разумно обсъждане.Тръмп си има приоритети и цели. Да, хич не е най-доброто, което човек може да иска и някои неща, които прави са откровени глупости. Но, човека го казваше през всичките тези години и само заслепената самоувереност и себичност на противниците му и техните поддръжници, не им позволяваше и позволява, да приемат, че някой ще отхвърли идеите им за света и за това, как трябва да се случват нещата. Да, ама избирателите си казаха думата. Сега тече един процес на противопоставяне и това е едно от нещата, които Бехар споменава - саморегулацията на системата. И Тръмп ще се научи, че не може безнаказано да разпорежда каквото му скимне и противниците му ще научат, че е сериозен в намеренията си и ще прави каквото смята че е добре за нацията.Заслепената преценка на много хора, не им позволяваше да видят, че всъщност Тръмп не е само *** и шут, а съвсем нормален човек с плюсовете и минусите си. Да не говорим, че е успешен (като краен резултат) предприемач, което уж трябва да се брои за нещо. Но, средите, мислещи се за елитарни от гледна точка на човешките ценности, се съсредоточваха и съсредоточват вниманието си единствено върху принципите, издигани от тях на пиедестал. Да, ама Тръмп не се интересува толкова от общочовешкото благо и благосъстояние, колкото от американското. Затова и е склонен да ограничи правото на всеки да бъде щастлив, ако то пречи на правото на всеки американец, да е щастлив. И го прави, поне според собствените си разбирания. Сигнализирай за неуместен коментар