Философия, религия и политика - в новия сезон на „Видимо и невидимо“ по Bulgaria ON AIR

Нищо не започва и не свършва с нас и нашите действия днес, коментира водещият на предаването Калин Манолов

13.09.2015 | 09:00 Редактор: Мариета Иванова
Философия, религия и политика - в новия сезон на „Видимо и невидимо“ по Bulgaria ON AIR

Предаването, което разобличава популизма и митовете в икономиката – „Видимо и невидимо“ с Калин Манолов - се завръща по Bulgaria ON AIR с обновена концепция и разширено съдържание, така че да бъде полезно за всички зрители, които искат да подобрят качеството на живота си чрез разумни избори и решения. Новият сезон на „Видимо и невидимо“ стартира на 27 септември и ще се излъчва всяка неделя от 11.00 часа по  Bulgaria ON AIR.

През новия сезон авторът и водещ Калин Манолов заедно със своите гости ще разшири обхвата на предаването с теми, свързани с политиката, обществото, културата, философията, религията и всички останали елементи на свободата, която е в основата на съдържанието на „Видимо и невидимо“ от самото му създаване.

Четири години предаването търпеливо и методично повдигаше завесата пред най-важната икономическа заблуда: вторачването в краткросрочните ефекти от едно икономическо решение само върху определена група от обществото, вместо прогнозирането на дългосрочните резултати от всяко икономическо действие или политическа програма, и техните последици за цялото общество. Но трудно видимите неща за хората не са само в областта на икономиката. Манолов ще пита своите гости какво виждат и какво не виждат по различни поводи – и обещава интересни отговори.

Нищо не започва и не свършва с нас и нашите действия днес. Винаги е имало вчера и винаги ще има утре. „Видимо и невидимо“ ще се опитва да разбере защо нещо се случва изобщо - и защо се случва точно по този начин. То ще пречупва всички теми през една философия, която по същество е „Прави, каквото искаш, докато зачиташ същите права на другите. Твоята свобода свършва там, където започва чуждата, а свободата на всеки се гарантира чрез катетогрична забрана да се нарушават индивидуалните му права на живот, свобода и собственост“. И ще го прави по интересен начин“, коментира водещият.

Кали Манолов е част от екипа на Bulgaria ON AIR от старта на телевизията през септември 2011 г. Преди това работи като репортер, водещ и анализатор в БНР, Дарик радио, Радио „Свободна Европа”, Телевизия „Европа” и печатни медии в продължение на 25 години. Издател е на български език на трудовете на някои от най-големите философи на свободата и е защитник на либералната политическа и икономическа мисъл. Негова е заслугата българското общество да научи за идеите на великия американски мислител Айн Ранд, обобщени в разработената от нея философска система на  „обективизма“, която издига в култ разума и свободата.

Председател е на Управителния съвет на Института за свободен капитализъм „Атлас”. В периода 2006 – 2011 г. води курс по политическа философия в Нов български университет.

Калин Манолов е магистър е по журналистика и масови комуникации от СУ ”Св. Климент Охридски”.